Grassy Getaway: Detached Backyard Workshop Hides in Hillside



sunken workshop 1

A green-roofed backyard workshop is virtually invisible from three sides, tucked partially into the earth and made with materials that mimic those of the hillside and the adjacent home. Seen from the bottom of the hill, the two buildings together seem to flow downward as one mass, both enveloped in timber slats and surrounded by leafy greenery.

workshop 8

sunken workshop 3

L’escaut created the workshop for a graphic design duo in Uccle, France. From neighboring residences, its low walls appear to be no more than the border of a raised garden bed. Concrete steps lead to a small terrace, a sliding glass door offering access to the plywood-lined interior.

workshop 7

sunken workshop 5

sunken workshop 6

The clients wanted to feel like they were working in the garden, gaining a detached space for their business without losing the privacy and preserve-like feel of the backyard. The minimalist interior includes a large work table, a wood stove and shelving, all of which blends with the exposed wood grain of the plywood.

You Might Also Like

Get the free daily Dornob newsletter

You must agree to receive emails from this site to subscribe.

Do you live in Canada? Register here