Co-Opted: Green Rooftop Deck atop Shared Living Structure


In a densely-packed neighborhood of Copenhagen sits a rather lovely old co-op with plenty of windows and nice views for its residences, but no communal garden.

The owners thus got together and formed a plan, each contributing some of their roof space toward the creation of little lawn and playground zone – conventional in some ways, but certainly not in terms of its altitude.

JDS architects created bridges, stairs, a deck and even a grass-seeded slope to make the addition look and work like any patio on the ground might, also using fence-like railings to give reinforce the earth-in-the-sky aesthetic.

You Might Also Like
Supporters

Welcome to Dornob, an online collection of out-of-the-ordinary design ideas that might not make it into your more traditional architectural, urban and industrial design publications. We're curating the web to feature everything from over-the-top luxury to incredible innovation.

Get the free daily Dornob newsletter