Underground Balcony?! Beautiful Barn Home with a Twist


There are plenty of lovely features to faun over in this domesticated version of a modern barn, but what stands out (both literally and otherwise) at first glance is a most unusual move that inverts the typical idea of a viewing platform.

By extending a concrete element out at basement level, residents are able to experience a combination of enclosed privacy and focused views over the water next to which the property sits.

Back to the main building, though: Yukiharu Suzuki & Associates styled the essential structure after the traditional form of a barn, with subtle tweaks to make it homey while returning a larger look and industrial-plus-agricultural aesthetic.

Spacing between slats allows in limited direct and indirect daylight on all sides, depending upon sun angle and time of day, while traditional mobile Japanese screens can subdivide spaces on demand.

You Might Also Like
Supporters

Welcome to Dornob, an online collection of out-of-the-ordinary design ideas that might not make it into your more traditional architectural, urban and industrial design publications. We're curating the web to feature everything from over-the-top luxury to incredible innovation.

Get the free daily Dornob newsletter