Surgical Intervention Modernizes Space in Abandoned Barn

Picturesque and idyllic in an organically aged way, there was little about this lot’s aesthetics that Architecture Abaton (images by Bethlehem Imaz) wished to change.

On the outside, every attempt was made to preserve the character of this quaint old structure – additions like wood-and-steel doors look intentionally rusticated to match the aged stone walls, while a pool out front appears likewise timeless.

On the inside, simplicity itself: wide-open spaces, but done in stark white to make it fit for dwelling. Concrete comes into play but only as needed, and primarily in inward-facing exterior spaces like the courtyard.

Around the property, retaining walls made of local stone are clearly new on close inspection, but again reinforce the original elements as well.

 

See more designs under Conversions or in the Architecture category:
Supporters