Mechanic Garage to Modern Glass Addition in London


What was formerly a mechanic’s garage among traditional London row houses has been transformed into a stunning modern four-level residence for a designer and her musician husband. Andy Martin Architects (AMA)  turned the subterranean garage into a sunken courtyard resembling a slate quarry, with charcoal bricks lining the walls and continuing into the interior.

The Mews 02 residence uses this new courtyard to pull light into the rest of the home by means of large glass walls. Wooden screens filter light and provide privacy when needed.

Continuity from the indoor space to the outdoor space is also aided with the use of a single white flooring material, and swinging doorways that open large segments of the home to the fresh air.

“The seamless flooring is flowing horizontally through each level and the contrasting charcoal construction blocks are rising vertically,” says AMA. “This spine wall creates the circulation hub and AMA set out to isolate each floor using this device.”

You Might Also Like
Supporters

Welcome to Dornob, an online collection of out-of-the-ordinary design ideas that might not make it into your more traditional architectural, urban and industrial design publications. We're curating the web to feature everything from over-the-top luxury to incredible innovation.

Get the free daily Dornob newsletter