Inhabitable Sculpture: Actually Living in an Ultramodern Loft


There is something to be said for the clean-lined aesthetic of a metal-centric retrofit of a warehouse space – but does form take on a life of its own, or still serve a function?

This project in Montreal by Jean-Maxime Labrecque certainly has a few unique twists, but what sets it apart from similar interiors is, in part, the fact that most photos show someone actually occupying the spaces.

In some cases, this shows off neat functionality, like a sleek metal surfacing concealing a huge and useful walk-in close, or what it might be like to sit at this table or lean on that counter.

In others, it perhaps reveals more than the architect wished to share – how uncomfortable those benches might be, or the comfortable nature vs. awkwardness of bending over to get something out of certain cabinets.

You Might Also Like
Supporters

Welcome to Dornob, an online collection of out-of-the-ordinary design ideas that might not make it into your more traditional architectural, urban and industrial design publications. We're curating the web to feature everything from over-the-top luxury to incredible innovation.

Get the free daily Dornob newsletter