Converted Victorian Post Office Apartment with a Modern Feel



Converted Victorian Post Office Apartment 1

A giant concrete room-within-a-room occupies the space where wooden counters and mail boxes once stood inside a converted Victorian post office apartment in London. The thoroughly modernized space reveals nothing of its past origins once you’re inside, focusing instead on how to maximize the available space in the oddly-shaped, window-filled property.

Converted Victorian Post Office Apartment 2

Converted Victorian Post Office Apartment 3

British studio 1508 London created a series of small private rooms tucked away in the corner of the cavernous apartment, which can be opened to the rest of the space using perforated concrete shutters.

Converted Victorian Post Office Apartment 4

The shutters can either open these rooms to the rest of the apartment and to the natural light streaming in through the windows, or close them for a feeling of cozy privacy.

Converted Victorian Post Office Apartment 5

Inspired by Russian political art, the raw concrete and weathered steel materials are meant to be imposing, bringing a sense of drama and order to the triangular double-height space.

Converted Victorian Post Office Apartment 6

The small acrylic lenses in the shutters bring in amplified light from the windows and provide distorted views of the living space, glowing from within after dark.

You Might Also Like

Get the free daily Dornob newsletter

You must agree to receive emails from this site to subscribe.

Do you live in Canada? Register here