Converted Paris Warehouse is a Light-Filled Ode to Nature

kitchen within a warehouse

A former warehouse in Paris was reinvented by interior architect Grégoire De Lafforest, going from a wide open 1,100 square feet to a creative, completely unique loft. Although the architect has worked with some of the most high-end brands in the world, he used some clever cost-saving measures to create this striking loft on a reasonable budget.

greenhouse kitchen

Despite the rather limited space, Lafforest segmented the loft into six distinct zones that he refers to as “a village of six small houses.” The kitchen and living area are located under an A-frame glass ceiling that fills the loft with natural light. As a continuation of the glass aesthetic, the kitchen is enclosed in a DIY greenhouse. Inside, an all-black IKEA kitchen is a gorgeous modern place to prepare meals.

canopy in a warehouse home

The one element that is nearly impossible to miss is the huge pine tree in the middle of the living area. Lafforest cut and dried the branches, then meticulously glued plastic needles to them. The tree emphasizes and expands the theme of outdoors and nature without actually dealing with a growing tree in the living room.

lafforest canopy over a warehouse

Budget-friendly IKEA furniture and fixtures were used in the loft, giving it a modern flair with subtle pops of color. A wall ledge sits three feet above the floor in the living area to support pictures and objects. Beneath the ledge, rectangular IKEA storage units act as independent bookcases.

bedroom and hallway

Interesting surfaces, small highlights of color and the occasional simple pattern keep the loft from looking too sterile. This Parisian home is a testament to the fact that, with some creativity and out-of-the-box thinking, even people with smaller budgets can create stunning home spaces.

See more designs under Interiors or in the Apartments category:
Supporters